Център за здраве и красота Belle Sante предлага на своите клиенти лазерна епилация, кола маска, микродермабразио, отслабващи процедури, вакуумен дренаж, кавитация, криолиполиза, липолазерно отслабване, целутрон, радиочестотен лифтинг за лице и тяло, безиглен а мезотерапия, класическо почистване на лице

Плазмена терапия

Център за здраве и красота Belle Sante предлага на своите клиенти лазерна епилация, кола маска, микродермабразио, отслабващи процедури, вакуумен дренаж, кавитация, криолиполиза, липолазерно отслабване, целутрон, радиочестотен лифтинг за лице и тяло, безиглен а мезотерапия, класическо почистване на лице

Какво представлява плазмената терапия?

Плазма терапията е неинванзивна/нехирургична процедура, с която получаваме същите или сходни резултати като при традиционната хирургия. Тази иновативна терапия, която не може да доведе т.нар. „overlifting“, спомага за премахването на излишната кожата прави така, че отпуснатата кожа да се регенерира и възстановява. Частичен ефект може да се види веднага след лечението. Трябва да се изчака от 6 до 8 седмици, за да видите перфектни резултати. Процедурата може да се извършва само от правоспособен специалист.

Какъв е принципът на работа на плазма терапията?

Лечението с Planoplas използва четвъртото състояние на материята- плазма. Тъканите, третирани с плазма се свиват или „сублимират“, и така се избягва пренасянето на нежеланата топлинна енергия за околните зони. Принципът на работа се основава на плазма-технологията, която представлява йонизиран газ, който въздейства на тъканите чрез светлинни импулси, които въздействат на повърхностния слой на кожата без допир. Йонизирането на газта във въздуха предизвиква образуването на малка електрическа дъга, подобно на малка мълния, с което дермалните и епидермалните области, които са засегнати от естетични проблеми, могат да бъдат третирани без разпръскване на нежелана топлина към околните тъкани. При плазменото лечение няма увреждане на кожата, а само повърхностна термична кожна реакция. При правилно боравене с уреда и използването на точната техника не остават белези по кожата и затягането и лифтирането на кожата е с дълготраен ефект. Стимулирането на кожата чрез светлинния импулс е дотолкова, доколкото тя да може да се възстанови бързо. Това стимулиране създава т.нар. „свиващ ефект“. Чрез повлияването на колагеновите клетки заздравяването и възстановяването става по-бързо. Кожата се свива толкова, колкото е необходимо.

Колко време трае процедурата?

Първо, се нанася обезболяващият крем, което намалява чувствителността на третираната зона и създава комфорт на клиента. Изчакват се 30-40 минути, за да започне действието на крема. В зависимост от големината на зоната на третиране, процесът отнема от 10 до 40 минути. Цялата продължителност на процедурата следва да отнеме не повече от 60 до 90 минути.

Необходима ли е някаква специална предварителна обработка на кожата?

Не е необходима специална предварителна обработка на кожата или зоната на третиране. Препоръчително е да не се нанасят никакви козметични продукти върху третираната зона. По време на консултацията, клиентът е необходимо да ни информира, ако е бил подложен на скорошни хирургични или естетични интервенции.

Безболезнена ли е процедурата?

Лечението е почти безболезнено и резултат след процедурата може да се види за момент веднага след процедурата. След това кожата реагира и се получава лек отток там, където тя е третирана, който може да продължи от 3 до 4 дни, и се оформя тънка коричка. Тя не трябва да се докосва или бели, а трябва да се изчака от 4 до 5 дни, за да падне по естествен път. По време на процедурата клиентът може да почувства лек дискомфорт ,а не болка. След терапията кожата е зачервена(7-14 дни) и напълно се възстановява след около 4-6 седмици. За по-бързото възстановяване кожата се третира с продукти, които спомагат за ефективно възстановяване.

За кого е подходяща плазма терапията?

Плазма терапията е подходяща за всеки, който желае да премахне някои несъвършенства или да освежи и подмлади кожата на лицето си. С помощта на Planoplas е възможно лечение на различни кожни проблеми като белези от акне, постигане на „лифтинг ефект“ на отпуснатата кожа или коригиране или премахване на белези, третиране на бръчки около очите, над устни, стрии, пигментация.

За какво най-често се прилага плазма терапията?

»повдигане на клепачи (отгоре,отдолу) »лифтинг на кожата на лицето, шията и коремната област »възстановяване на повърхността на сбръчканите зони(лабиален, назолабиални, тревожат линии, усмихнат линии) »премахване на папиломи »премахване на белези

Безопасна ли е плазма терапията?

Плазма лечението е безопасно, тъй като е неинванзивна процедура. Няма странични ефекти, а също така при правилното боравене с уреда не се получават сериозни усложнения. Процедурата се основава на естественото стимулиране на регенерацията на кожата. Лечението, както и възстановяването отнемат много кратко време. Обръща се голямо внимание на грижата на кожата след процедурата, тъй като ако клиентът не обърне внимание на последващите процедури, третираната зона може да се възпали, да се получи хиперпигментация или да останат белези. Плазменото лечение с PLanoplas уреда е изключително безопасно, с почти никакви странични ефекти или те се срещат много рядко. Възможни нежелани реакции биха били: възпаление, образуване на белези или незначителна промяна в пигментацията на кожата, което е много рядко. Много е важно за всеки клиент да следи внимателно инструкциите за последваща грижа. Коричките, които се образуват след процедурата, са част от процеса на възстановяване и ще паднат след 4-5 дни. Лекото подуване след процедурата в зоната около очите е нормално и ще изчезне след 3-5 дни, в зависимост от чувствителността на кожата на лицето на клиента.

Как да се грижим за кожата след процедурата?

Последващите грижи за кожата вкъщи са едни от най-важните части на лечението. Всеки клиент трябва да следва инструкциите за грижи много стриктно, за да се постигнат желаните резултати. »не белете въглеродната круста, тя ще падне след няколко дни »почиствайте третираната зона с антисептичен, безалкохолен разтвор два пъти на ден »задължително е нанасянето на слънцезащитен крем на третираната зона след процедурата и дълго време след това »избягвайте сауна, басейни, солариуми или всякакъв вид дейности, които създават риск за инфекция на третираната зона »третираната зона трябва да бъде защитена от пряка слънчева светлина, докато кожата е напълно регенерирана и възстановена(4-6 седмици) »да не се нанасят продукти на третираните зони, съдържащи алкохол

Може ли да се нанася грим след плазмената терапия?

Не е желателно нанасянето на грим след процедурата, за да се избегне инфектирането на зоната. Първите 5-6 дни след лечението, докато кората (крустата) падне, е препоръчително да се използват антисептични продукти на третираната зона. Когато коричките паднат, тогава е възможно нанасянето на грим.

Имаме ли видими резултати веднага след лечението?

Резултатите са видими веднага след лечението, но максималните резултати ще бъдат видими след 3-4 седмици, когато кожата е напълно възстановена.

Колко процедури са необходими за перфектен резултат?

Това зависи от състоянието на кожата на клиента и желаната степен на корекция. Клиентът често е доволен само след 1 процедура, разбира се, ако бръчките не са много дълбоки. Тъй като процедурата е лесна за прилагане и с достъпна цена, много клиенти избират да бъдат третирани с 2 или повече процедури за постигане на перфектен резултат. Процедурата може да се повтори след като кожата е напълно регенерирана и възстановена след периода от 6-8 седмици след първата процедура. Обикновено са необходими от 1 до 4 процедури.

Колко време трае ефектът от плазма терапията?

Резултатите от плазма лечението са постоянни и могат да бъдат видими в продължение на няколко години. Тъй като процесът на стареене е непрекъснат, кожата ни се променя всеки ден, този процес не може да бъде предотвратен. Ефектът се влияе от типа кожа, от начина на живот и грижите, полагани от нас. Препоръчително е да се прави една процедура годишно за удължаване и поддържане на постигнатия резултат.